Пореден локомотв  на БДЖ Пътнически превози се запали днес, съобщават

...
Пореден локомотв  на БДЖ Пътнически превози се запали днес, съобщават
Коментари Харесай

Локомотив пламна... пак. Влаковете от Север към София закъсняват с часове

Пореден локомотв  на БДЖ " Пътнически транспорти " се възпламени през днешния ден, оповестяват от холдинга. Този път е пламнала машината на бързия трен Варна - София край гара Мездра. Всички пасажери са евакуирани в точния момент и няма потърпевши. 

Дим и характерна миризма са усетени в региона на село Крета, малко откакто композицията напуска гара Мездра. Машинистът стопира влака и незабавно подава сигнал на телефон 112.

Не през вчерашния ден, а завчера отново пламна комбинация по същото направление - единствено че този път край Пордим, Плевенско.

Само преди дни пък влизащ трен от посока Бургас дерайлира и скъса контактната мрежа, а това докара до колосални закъснения чак до идващия ден.

Както е известно, големият % локомотиви на въоръжение в БДЖ са " Шкоди " от социалистическа Чехословакия, създадени през 1970-те. Друга част от проблема е, че при всеки подобен случай, защото държавният транспортьор е изцяло на " ръба " като количество машини и вагони, системата излиза от съгласуваност най-малко да края на денонощието. 

Като стартират да се натрупат закъснения на влакове от Север към София, надлежно закъсняват с часове и връщащите се - от София наопаки. Тъй като те разчитат на същите локомотиви и вагонни сформира. 

Така е и през днешния ден - идващите от северното направление незабавно започнаха да натрупат десетки минути закъснения, излиза наяве от таблото на Централна гара:


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР